JenTop10.cz

Žebříčky a zajímavosti

TOP10 nejlépe placených sportovců světa roku 2015

Americký Forbes každoročně sestavuje žebříček nejlépe placených sportovců a právě nyní nastal čas zveřejnění aktualizovaného seznamu. Asi není žádným překvapením, že se do desítky dostali zástupci fotbalu, golfu, basketbalu, tenista a v čele jsou dva boxeři, kteří většinu svých příjmů vydělali svým vzájemným zápasem. Určitou zajímavostí je, že rovnou šestice těchto sportovců pochází z USA.

10. místo: Kobe Bryant – 49.5 milionu dolarů

Desítku nejlépe placených sportovců světa podle magazínu Forbes uzavírá populární basketbalista Kobe Bryant, který svou kariéru spojil s týmem Los Angeles Lakers. Pětinásobný šampion NBA si podle všeho za rok přijde na 49.5 milionu dolarů. Je poměrně pravděpodobné, že se jedná o Bryantovu poslední účast v tomto žebříčku, jelikož se kvůli častým zraněním spekuluje o možném konci jeho veleúspěšné kariéry, ve které vyhrál všechny myslitelné trofeje a ocenění.

9. místo: Tiger Woods – 50.6 milionu dolarů

Tiger Woods už sice není nejlepším golfistou planety a nesbírá velké sportovní úspěchy, ale to mu nebrání v tom, aby si držel svou pozici mezi nejlépe placenými sportovci. V roce 2008 v tomto ohledu stanovil tehdejší rekord 115 milionů dolarů, ale s tím jak jej později poznamenaly jeho osobní problémy, skandály a pokles formy, tak se snižovaly i přesto neustále velmi vysoké příjmy. Velká část z 50.6 milionu dolarů pochází z lukrativní smlouvy s Nike a daří se mu i při navrhování golfových hřišť.