JenTop10.cz

Žebříčky a zajímavosti

10 zábavných koníčků, které si užijete bez velkého utrácení

Snad každý má nějaké hobby, kterým vyplňuje svůj volný čas po práci nebo škole. Možnosti jsou opravdu velmi široké. Někdo rád sportuje, jiní mohou relaxovat například zdokonalováním svých vědomostí. Různé koníčky tak kladou odlišné nároky na schopnosti a také peněženku. Nyní se zaměříme na finanční stránku věci a podíváme se na velmi populární volnočasové aktivity, které mohou zabavit a nelezou do peněz.

10. místo: Zahradničení

Mít vlastní zahrádku třeba pro okrasu je tradičně velmi populární také v České republice, což nejlépe ilustrují také různé televizní pořady. V podstatě se je možné při domácím zahradničení vydat dvěma směry. Jedním je právě právě dělání vizuálního dojmu na okolí. Zde jsou možnosti opravdu široké. Druhou také oblíbenou formou je pěstování nejrůznějších plodin na jídlo. Nespornou výhodou zahradničení je nutnost být na čerstvém vzduchu.

9. místo: Geocaching

Geocaching si během posledních let vybudoval pozici atraktivní a oblíbené volnočasové zábavy. Hledání „kešek“ je velmi často spojeno s poznáváním zajímavých míst a podle obtížnosti jejího umístění někdy také s nějakým sportovním výkonem, jindy je potřeba naopak vysoká všímavost. Vše záleží na tom, jakou výzvu si geocacher vybere. Věnovat se tomuto zajímavému koníčku stojí v podstatě jen volný čas, jelikož například chytrý telefon s GPS pro hledání má dnes skoro každý.